ERREZETA: Kalabazin-bola grekoak
Nork argitaratua: Basherriko Administratzailea 13 urte, 3 hilabete atzera
Bikoteak ez ditu kalabazinak gustoko, eta orain garai-garaikoak izanda, lan ederra daukagu beraiekin zer sukaldatu pentsatuz. Errezeta honekin arrakasta izan dugu, ordea. Ondo ateratzeko, oso garrantzitsua da kalabazinari ura ondo kentzea, eta horretarako modurik errezena oihal garbi batean bildu eta xukatzea da. Bestalde, guk labean egin genituen, arintzeko, baina jatorrian frijituak dira. Edozein kasutan, halako batean Greziara bidaiatxo bat egin nahi baduzue, kontuan hartu!
Osagaiak (10 bola egiteko):
Kalabazin handi bat
Feta gazta (150 gr inguru)
Menta hosto gutxi batzuk
Perrexila
Limoia
Arraultza
Garbantzu irina
Gari irina
piperbeltza
Gatza
Oliba olioa
Iogur naturala
Errezeta:
Kalabazina birrindu eta ondo xukatu, oihal baten laguntzaz. Gatza jarri eta katilu batean uzti 10-15 minutu inguru. Ondoren, berriz ere ondo xukatu.
Kalabazina, gazta eta arraultza nahastu ontzi batean. Limoi zuku erdia erantsi, baina menta hosto eta perrexil txikitua ere. Hasi irina eransten, behar duenaren arabera. Osatzen den orea ez da oso lehorra izan behar, baina bolak egiteko moldatuko zarete. Gustoko duzuen forma eman: bolatxoak, hamburguesa txikiak...
Laberatzeko papel gainean, oliba olioa jarri, bolatxoak banatu, berriz olio pixka bat eta sesamoa gainetik jarri.
Labean mantendu, 180º, bi aldeetatik kolore polita hartu arte.
Bitartean, iogur saltsa erraz bat prestatuko dugu: iogurra, limoi zuku apur bat, piperbeltza eta gatza nahastu, probatu, eta gustoko baduzue, listo! On Egin!
Errezeta gehiago ikusteko: http://quehagoconmicestadeverduras.wordpress.com/
Twitter-en partekatu Facebook-en partekatuAzken postak
- Elika gaitezen irizpideak kontuan hartuta eta amalurra zainduz!
- Basherri Sarearen bideo berria!
- Hozkailua betetzeko bi ate
- EHKOlektiboaren Agroekologiaren inguruko bideo berria
- KEYLINE ikastaroa
Artxibategia
2018
- abendua (1)
2017
- abuztua (1)
2016
- abendua (2)
- azaroa (1)
- urria (2)
- iraila (1)
- ekaina (2)
- maiatza (8)
- apirila (4)
- martxoa (2)
- otsaila (5)
- urtarrila (2)
2015
- azaroa (9)
- urria (11)
- iraila (6)
- uztaila (3)
- ekaina (4)
- maiatza (3)
- apirila (1)
- martxoa (4)
- otsaila (5)
- urtarrila (2)
2014
- abendua (2)
- azaroa (1)
- urria (7)
- uztaila (2)
- ekaina (2)
- maiatza (5)
- apirila (2)
- martxoa (4)
- otsaila (4)
- urtarrila (2)
2013
- abendua (5)
- azaroa (9)
- urria (9)
- iraila (4)
- abuztua (1)
- uztaila (1)
- ekaina (2)
- maiatza (1)
- apirila (2)
- martxoa (4)
- otsaila (10)
- urtarrila (5)
2012
- abendua (7)
- azaroa (4)
- urria (6)
- iraila (10)
- abuztua (1)
- uztaila (2)
- ekaina (3)
- maiatza (4)
- apirila (11)
- martxoa (16)
- otsaila (6)
- urtarrila (17)
2011
- abendua (15)
- azaroa (16)
- urria (14)
- iraila (5)
- abuztua (2)
- uztaila (3)
- ekaina (5)
- maiatza (10)
- apirila (5)
- martxoa (5)
- otsaila (5)
- urtarrila (5)
2010
Kategoriak
- Agenda (55)
- Albisteak (16)
- Aldarrikapenak (1)
- Aldizkariak (2)
- Argazkiak (11)
- Audioak (4)
- Aurkezpena (4)
- Auzolanak (3)
- Basherri Blog (121)
- Basherri Fanzinea (4)
- Bideoak (40)
- bisitak (4)
- Dokumentuak (3)
- Ekarpenak (2)
- Ekimenak (58)
- Errezetak (12)
- Eztabaida (9)
- Formazioa (14)
- Formazio Agroekologikoa (8)
- Hedabidetan (14)
- Hitzaldiak (20)
- Ikastaroak (27)
- Irudiak (1)
- Jakingarriak (17)
- Jardunaldiak (20)
- Kolaborazioak (4)
- Otarrak (4)
- produktuak (2)
- Salaketa (5)
- Tailerrak (7)
- Talde berriak (15)
- Topaketak (8)
- Txingurri hotsak (5)
Etiketak
- kontzientzia (1)
- ura (1)
- burujabetza (1)
- formakuntza (1)
- agenda (1)
- basherritaldea (1)
- azabaratza (1)
- kontsumotaldea (2)
- leundaberri (1)
- agroekologia (2)
- keyline (1)
- kontsumo-arduratsua (1)
- beizama (1)
- alternatiba (1)
- basherrisarea (1)
- sobirania alimentaria (1)
- elikadura (1)
- elikagaia (1)
- elikaduraburujabetza (2)
Egileak
- Ioana (2)
- Basherriko Administratzailea (396)
- Leire (2)
Iruzkinak
Oraingoz ez dauka iruzkinik
Iruzkin berria