ERREZETAK: "Zelaieta" pizza
Nork argitaratua: Basherriko Administratzailea 12 urte, 11 hilabete atzera
-Pizza basea
-Mozarella
-Tomate frijitua
-Tomate naturala
-Gazta xehetua
-Kalabazina
-Tipula
-Arrautza edo piper berdea( edo biak)
Suposa dezakedanez, helduoi barazki ugari jateak ez digu batere axolarik, bizitza osasuntxuagoaren esperantzetan. Baina etxeko gaztetxoenak hainbeste aza, azalore, kalabaza, kalabazin eta piper artean azkenean aspertu xamar egon ez daitezen, gehienek gustuko duten pizza egiteko aukera dakarkizuet orain. Guk aspaldidanik egiten dugu pizza hau etxean, baina orain “Zelaieta Pizza” bezala bataiatu dugu, lehengoak zeramatzan osagarri berdinak eramanda ere, oraingoak zapore handiagoa lortu baitu. Gure otarraren naturaltasun ekologikoari eman behar dizkiogu eskerrak noski.
Horrela egiten dugu gure “Zelaieta pizza”:
Lehenik eta behin, eta lan gehiegia ez hartzeko, pizza basea erosi egiten dugu. Ez ditut hemen marka komertzialak emango ugariak baitira eta erraz aurkitu baitaitezke. Guk errektangeluarra den bat erosten dugu, eta horrela bakoitzak bere erdia banatzen du. Badakizue, batek piperra gustuko izan dezakeelako eta besteak ez, adibidez.
Behin, basea zabaldu ondoren, aurretik etxean prestatutako tomate frijitua ipiniko diogu. Pisutxuegia izan ez dadin guk ez diogu gehiegi jartzen. Basea “zikinduko” dugula esan daiteke. Gero mozarella, hau bakoitzaren arabera. Ondoren, tipula erdi bat banatzen dugu pizza guztitik. Erdi pareko tomate bat hartu eta hau ere zabaldu ondo. Kalabazin zati bat hartu eta zati txikiegiak egin gabe jarri hau ere. Zati txikiegiak egiten badituzue, hainbeste osagaien artean, kalabazinaren zaporea ez nabaritzeko arriskua baitago. Eta azkenik gazta gustuko baduzue, zabaldu hiru gaztadun poltsa baten erdia. Ta lixto!
Ah ez! Azken komeria falta zaigu. Guk beti gure osagai kuttuna izaten dugu, baina bakoitzak berea, nik piper berdea dut maite, eta nire bikoteak arrautza. Beraz, bakoitzak bere erdia errespetatuz, hauxe gehitzen dio “toke pertsonalizatua” emateko.
Bukatzeko, labea 5-10 minutu lehenago berotu pizza sartu aurretik, eta ondoren 180º ingurutara ipiniaz 15 minututan, bakoitzaren labearen arabera, egina egon beharko luke. Guk,azken minututan, "grill"a pizten dugu, goitik "kurruxkatu" dedin. Eta orain bai, lixto!
“On indizuela!!”
Iturria: Imanol Pacheco. Aitzbitarte
Twitter-en partekatu Facebook-en partekatuAzken postak
- Elika gaitezen irizpideak kontuan hartuta eta amalurra zainduz!
- Basherri Sarearen bideo berria!
- Hozkailua betetzeko bi ate
- EHKOlektiboaren Agroekologiaren inguruko bideo berria
- KEYLINE ikastaroa
Artxibategia
2018
- abendua (1)
2017
- abuztua (1)
2016
- abendua (2)
- azaroa (1)
- urria (2)
- iraila (1)
- ekaina (2)
- maiatza (8)
- apirila (4)
- martxoa (2)
- otsaila (5)
- urtarrila (2)
2015
- azaroa (9)
- urria (11)
- iraila (6)
- uztaila (3)
- ekaina (4)
- maiatza (3)
- apirila (1)
- martxoa (4)
- otsaila (5)
- urtarrila (2)
2014
- abendua (2)
- azaroa (1)
- urria (7)
- uztaila (2)
- ekaina (2)
- maiatza (5)
- apirila (2)
- martxoa (4)
- otsaila (4)
- urtarrila (2)
2013
- abendua (5)
- azaroa (9)
- urria (9)
- iraila (4)
- abuztua (1)
- uztaila (1)
- ekaina (2)
- maiatza (1)
- apirila (2)
- martxoa (4)
- otsaila (10)
- urtarrila (5)
2012
- abendua (7)
- azaroa (4)
- urria (6)
- iraila (10)
- abuztua (1)
- uztaila (2)
- ekaina (3)
- maiatza (4)
- apirila (11)
- martxoa (16)
- otsaila (6)
- urtarrila (17)
2011
- abendua (15)
- azaroa (16)
- urria (14)
- iraila (5)
- abuztua (2)
- uztaila (3)
- ekaina (5)
- maiatza (10)
- apirila (5)
- martxoa (5)
- otsaila (5)
- urtarrila (5)
2010
Kategoriak
- Agenda (55)
- Albisteak (16)
- Aldarrikapenak (1)
- Aldizkariak (2)
- Argazkiak (11)
- Audioak (4)
- Aurkezpena (4)
- Auzolanak (3)
- Basherri Blog (121)
- Basherri Fanzinea (4)
- Bideoak (40)
- bisitak (4)
- Dokumentuak (3)
- Ekarpenak (2)
- Ekimenak (58)
- Errezetak (12)
- Eztabaida (9)
- Formazioa (14)
- Formazio Agroekologikoa (8)
- Hedabidetan (14)
- Hitzaldiak (20)
- Ikastaroak (27)
- Irudiak (1)
- Jakingarriak (17)
- Jardunaldiak (20)
- Kolaborazioak (4)
- Otarrak (4)
- produktuak (2)
- Salaketa (5)
- Tailerrak (7)
- Talde berriak (15)
- Topaketak (8)
- Txingurri hotsak (5)
Etiketak
- kontzientzia (1)
- ura (1)
- burujabetza (1)
- formakuntza (1)
- agenda (1)
- basherritaldea (1)
- azabaratza (1)
- kontsumotaldea (2)
- leundaberri (1)
- agroekologia (2)
- keyline (1)
- kontsumo-arduratsua (1)
- beizama (1)
- alternatiba (1)
- basherrisarea (1)
- sobirania alimentaria (1)
- elikadura (1)
- elikagaia (1)
- elikaduraburujabetza (2)
Egileak
- Ioana (2)
- Basherriko Administratzailea (396)
- Leire (2)
Iruzkinak
Oraingoz ez dauka iruzkinik
Iruzkin berria