Orduñako esperientzia agroekologikoa
Nork argitaratua: Basherriko Administratzailea 8 urte, 8 hilabete atzera
Cristina Enea Fundaziotik eta Haziera egitasmotik sustaturiko Hazizaleak elkarteak
Orduñako abeltzaintza ekologikoaren eta bazka-kudeaketaren esperientziak gertutik
ezagutzeko mintegia antolatu du Ordizian, martxoaren 4an, ostirala. Euskal Herri osoan
erreferente bilakatu den bertako dinamizazio agroekologiko prozesua garatzen ari da
1996az geroztik Orduñan. Abeltzaintzaren sektoreak paper garrantzitsua jokatu du
Ekoizpen esperientzian, Orduñako bailarako nekazal azpi-sektore garrantzitsuena baita.
Ekoizpen, eraldatze eta salmenta eredu berriak bilatzeko luzaroan dihardute elkarlanean
Orduñako abeltzainek, beste eskualde batzutako abeltzainentzat edota ekoizpen ekologikoa
landa-garapenerako tresna gisa ulertzen duen edonorentzat oso baliagarria izan daitekeen
esperientzia-sorta pilatuz.
Oraingoan Orduñako kideak gonbidatu ditugu bereziki larren hobekuntzarako proiektuak
konta diezazkiguten. Duela urte batzuk Belarren taldea sortu zuten, nekazaritza
ekologikoaren eta nekazaritza leheneratzailearen bidez larreen erabilera hobetzeko
helburuarekin sortutako ikerkuntza partehartzailerako egitasmoa.
Orduñako esperientzia agroekologikoaren eta Belarren taldea-ren esperientzia kontatzeko
gurekin izango dira Marijo Imaz (Ekoizpen-eko teknikaria) eta bailarako abeltzain bat.
Jarduera martxoak 4an izango da, ostirala, arratsaldeko 16:00etan, Ordiziako Oiangu
baserrian.
Azken postak
- Elika gaitezen irizpideak kontuan hartuta eta amalurra zainduz!
- Basherri Sarearen bideo berria!
- Hozkailua betetzeko bi ate
- EHKOlektiboaren Agroekologiaren inguruko bideo berria
- KEYLINE ikastaroa
Artxibategia
2018
- abendua (1)
2017
- abuztua (1)
2016
- abendua (2)
- azaroa (1)
- urria (2)
- iraila (1)
- ekaina (2)
- maiatza (8)
- apirila (4)
- martxoa (2)
- otsaila (5)
- urtarrila (2)
2015
- azaroa (9)
- urria (11)
- iraila (6)
- uztaila (3)
- ekaina (4)
- maiatza (3)
- apirila (1)
- martxoa (4)
- otsaila (5)
- urtarrila (2)
2014
- abendua (2)
- azaroa (1)
- urria (7)
- uztaila (2)
- ekaina (2)
- maiatza (5)
- apirila (2)
- martxoa (4)
- otsaila (4)
- urtarrila (2)
2013
- abendua (5)
- azaroa (9)
- urria (9)
- iraila (4)
- abuztua (1)
- uztaila (1)
- ekaina (2)
- maiatza (1)
- apirila (2)
- martxoa (4)
- otsaila (10)
- urtarrila (5)
2012
- abendua (7)
- azaroa (4)
- urria (6)
- iraila (10)
- abuztua (1)
- uztaila (2)
- ekaina (3)
- maiatza (4)
- apirila (11)
- martxoa (16)
- otsaila (6)
- urtarrila (17)
2011
- abendua (15)
- azaroa (16)
- urria (14)
- iraila (5)
- abuztua (2)
- uztaila (3)
- ekaina (5)
- maiatza (10)
- apirila (5)
- martxoa (5)
- otsaila (5)
- urtarrila (5)
2010
Kategoriak
- Agenda (55)
- Albisteak (16)
- Aldarrikapenak (1)
- Aldizkariak (2)
- Argazkiak (11)
- Audioak (4)
- Aurkezpena (4)
- Auzolanak (3)
- Basherri Blog (121)
- Basherri Fanzinea (4)
- Bideoak (40)
- bisitak (4)
- Dokumentuak (3)
- Ekarpenak (2)
- Ekimenak (58)
- Errezetak (12)
- Eztabaida (9)
- Formazioa (14)
- Formazio Agroekologikoa (8)
- Hedabidetan (14)
- Hitzaldiak (20)
- Ikastaroak (27)
- Irudiak (1)
- Jakingarriak (17)
- Jardunaldiak (20)
- Kolaborazioak (4)
- Otarrak (4)
- produktuak (2)
- Salaketa (5)
- Tailerrak (7)
- Talde berriak (15)
- Topaketak (8)
- Txingurri hotsak (5)
Etiketak
- kontzientzia (1)
- ura (1)
- burujabetza (1)
- formakuntza (1)
- agenda (1)
- basherritaldea (1)
- azabaratza (1)
- kontsumotaldea (2)
- leundaberri (1)
- agroekologia (2)
- keyline (1)
- kontsumo-arduratsua (1)
- beizama (1)
- alternatiba (1)
- basherrisarea (1)
- sobirania alimentaria (1)
- elikadura (1)
- elikagaia (1)
- elikaduraburujabetza (2)
Egileak
- Ioana (2)
- Basherriko Administratzailea (396)
- Leire (2)
Iruzkinak
Oraingoz ez dauka iruzkinik
Iruzkin berria