IKASTAROA: Baserritik mundura: gure elikauraren etorkizuna jokoan. Elikadura burujabetza eta agroekologia ikastaroa
Nork argitaratua: Basherriko Administratzailea 9 urte, hilabete 1 atzera
Ikastaro hau, Elikadura Burujabetza eta Agroekologiari buruz unibertsitatean dauden formazioa eta
ikerketa eremuak zabaltzeko asmoz sortu da, proposamen politiko burujabe gisa ulertuta.
Horregatik, produkzio, banaketa eta elikagaien kontsumoaren eredu agroindustriala auzitan
jartzeaz gain, ikastaroak metodologia eta ikerketa ikuspegi barneratzaileak, parte-hartzaileak,
horizontalak eta eragile desberdinen (baserritarrak, feministak, popularrak, teorikoak, praktikoak,
eta abar) arteko jakintza partekatzea proposatzen du. Horrekin aitortu nahi da ezagutza sortzeko
dauden subjektu, forma eta espazioak anitzak direla. Ikastaro honen helburua da balioan jartzea
eta ezagutza sortzea nekazaritzatik eta nekazarientzat. Horretarako, La Via Campesinak
erabilitako formazio prozesu pedagogiko metodologikoak erabiltzen ditugu euskal errealitatera
gehituz eta egokituz.
Horregatik ikastaro honen bitartez Elikadura Burujabetzaren agendak nekazaritzaren eremua
gainditzea nahi dugu: ekoizpen, banaketa eta kontsumo ereduaren eraldaketarako apustua gizarte
osoari eragin eta dagokio. Ondorioz, eremu desberdinetako prozesu edota aktore sozial eta
instituzionalen arteko elkargunea, elkarrizketa eta eraikitako aliantzak ikastaroaren ezaugarri
bihurtzen dira. Euskal Herriko Elikadura Burujabetzaren eraikuntza kolektiboan aurrera egiteko
giltza da.
Ikastaro honen sorkuntzan lagundu duten elkarteak honako hauek izan dira: ETXALDE Nekazari
Mugimendua, EHNE-Bizkaia Nekazal Sindikatua eta HEGOA Gizarte Mugimenduen eta
Kooperazio Kritikoa Ikerketa Taldea -Euskal Herriko Unibertsitateko (UPV/EHU) Garapen eta
Nazioarteko Kooperazioaren Ikerketa Institutua-.
Azken postak
- Elika gaitezen irizpideak kontuan hartuta eta amalurra zainduz!
- Basherri Sarearen bideo berria!
- Hozkailua betetzeko bi ate
- EHKOlektiboaren Agroekologiaren inguruko bideo berria
- KEYLINE ikastaroa
Artxibategia
2018
- abendua (1)
2017
- abuztua (1)
2016
- abendua (2)
- azaroa (1)
- urria (2)
- iraila (1)
- ekaina (2)
- maiatza (8)
- apirila (4)
- martxoa (2)
- otsaila (5)
- urtarrila (2)
2015
- azaroa (9)
- urria (11)
- iraila (6)
- uztaila (3)
- ekaina (4)
- maiatza (3)
- apirila (1)
- martxoa (4)
- otsaila (5)
- urtarrila (2)
2014
- abendua (2)
- azaroa (1)
- urria (7)
- uztaila (2)
- ekaina (2)
- maiatza (5)
- apirila (2)
- martxoa (4)
- otsaila (4)
- urtarrila (2)
2013
- abendua (5)
- azaroa (9)
- urria (9)
- iraila (4)
- abuztua (1)
- uztaila (1)
- ekaina (2)
- maiatza (1)
- apirila (2)
- martxoa (4)
- otsaila (10)
- urtarrila (5)
2012
- abendua (7)
- azaroa (4)
- urria (6)
- iraila (10)
- abuztua (1)
- uztaila (2)
- ekaina (3)
- maiatza (4)
- apirila (11)
- martxoa (16)
- otsaila (6)
- urtarrila (17)
2011
- abendua (15)
- azaroa (16)
- urria (14)
- iraila (5)
- abuztua (2)
- uztaila (3)
- ekaina (5)
- maiatza (10)
- apirila (5)
- martxoa (5)
- otsaila (5)
- urtarrila (5)
2010
Kategoriak
- Agenda (55)
- Albisteak (16)
- Aldarrikapenak (1)
- Aldizkariak (2)
- Argazkiak (11)
- Audioak (4)
- Aurkezpena (4)
- Auzolanak (3)
- Basherri Blog (121)
- Basherri Fanzinea (4)
- Bideoak (40)
- bisitak (4)
- Dokumentuak (3)
- Ekarpenak (2)
- Ekimenak (58)
- Errezetak (12)
- Eztabaida (9)
- Formazioa (14)
- Formazio Agroekologikoa (8)
- Hedabidetan (14)
- Hitzaldiak (20)
- Ikastaroak (27)
- Irudiak (1)
- Jakingarriak (17)
- Jardunaldiak (20)
- Kolaborazioak (4)
- Otarrak (4)
- produktuak (2)
- Salaketa (5)
- Tailerrak (7)
- Talde berriak (15)
- Topaketak (8)
- Txingurri hotsak (5)
Etiketak
- kontzientzia (1)
- ura (1)
- burujabetza (1)
- formakuntza (1)
- agenda (1)
- basherritaldea (1)
- azabaratza (1)
- kontsumotaldea (2)
- leundaberri (1)
- agroekologia (2)
- keyline (1)
- kontsumo-arduratsua (1)
- beizama (1)
- alternatiba (1)
- basherrisarea (1)
- sobirania alimentaria (1)
- elikadura (1)
- elikagaia (1)
- elikaduraburujabetza (2)
Egileak
- Ioana (2)
- Basherriko Administratzailea (396)
- Leire (2)
Iruzkinak
Plan onak – Metik 8 urte, 6 hilabete atzera
[…] bazkalduko dugu munduko arroz goxoa Baserritik Mundura deritzon ikastaroko lagunekin. Eskerrik asko talde! Y comeremos los ricos arroces del mundo con los […]
Esteka | ErantzunIruzkin berria