Barazki pistoa
Osagarriak
3 tipula
6 tomate gorri txiki
Piper gorri 1
Piper verde 2
2 kalabazin
Oliba olioa
Gatza
Zailtasuna Erraza
Denbora 35 minutu
8 lagunentzat
Pausuak
- Piperrak, kalabazinak, tipulak eta tomateak ondo garbitu, zuritu eta kubo txikietan barazkiak zatitu.
- Lapiko batean oliba olioa jarri, 8 koilarakada. Olioa epeltzen denean txikituriko tipula eta piperrak gaineratu. Astiro-astiro, su txikian barazkiak sueztitu. Noizean behin, goilararekin barazkiak eragin.
- Poliki-poliki tipula eta piperrak eginda direnean, tipula kolore gardena duenean, orduan txikituriko tomateak eta kalabazinak gainaratu. Jarraitu guztia astiro sueztitzen eta goilararekin eragiten. Norberaren gustura gatza bota.
- Minutu batzuk utziko dugu egiten astiro, su baxuan, barazkiak gozatzen eta eztitzen. Goilararekin noizean behin eragin. Barazki guztiak bigun eta nahasi direnean, prest izango dugu gure pisto ederra.
- Pistoa ondo xukatu eta gero, prest izango dugu arrautza nahasiekin jateko, edo ganba batzuekin, zein edozein plateren osagarri bezala aurkezteko.
Etiketak: uda , barazkiak , udakoerrezetak , piperrak , tomateak , kalabazina , tipula , pistoa